ONDERHOUD & REPARATIE AAN ALLE MERKEN AUTO'S

Alles over banden

Banden slijten sneller dan u denkt. Bij verminderd profiel zal de remweg aanzienlijk langer worden, met alle gevolgen van dien. De monteurs van Voordeelgarage Goes controleren snel en vakkundig uw banden. De bekende merkbanden zijn vaak uit voorraad leverbaar, zoals Bridgestone, Kumho, Pirelli, Michelin en Vredestein. Maar u kunt ook kiezen voor een voordelige huismerkband. Voordeelgarage Goes heeft voor elk type auto de juiste band . . . voor een voordeelprijs!

 

De juiste band onder de juiste auto voor de juiste prijs . . . Een prijsopgave voor een autoband haal je niet zomaar van het web, daar heb je advies bij nodig. Voor een goed advies en een goede prijs kunt u ons altijd bellen, of een mailtje sturen natuurlijk.

 

De maat van de band "lezen"

Breedte (205) De doorsnede van uw band in millimeters

 

Hoogte (55) De hoogte wordt uitgedrukt in een percentage van de breedte, in dit geval 55% van 205 mm = 112,75 mm

 

Radiaalband (R) Het type band waarbij de koordlagen haaks ten opzichte van de rijrichting onder het loopvlak doorlopen, in tegenstelling tot de diagonaalband

 

Velgdiameter (16) De velgdiameter (doorsnede) van de velg in inches, in dit geval 16” = 40,64 cm

 

Draagvermogen (91) Het draagvermogen (loadindex) is het maximaal toegestane gewicht in KG wat een band mag dragen. Het draagvermogen van een band is van levensbelang, een te laag draagvermogen zorgt voor een slecht weggedrag en heeft een groter risico op een klapband. Wij adviseren dan ook om altijd het advies van de autofabrikant aan te houden.

 

Snelheidsindex (H) Elke band is ontwikkeld voor een bepaalde maximum snelheid. Dat een band met een te lage snelheidsindex onveilig is zal duidelijk zijn. Net als bij het draagvermogen adviseren wij dan ook om altijd het advies van de autofabrikant aan te houden.

Hou de volgende zaken bij de hand als u ons belt (of mailt):

- bandenmaat

- gewenst merk

- gewenst profiel (zomer of winter)

- merk / type auto

 

Vragen?

Neem dan contact met ons op, of bel: (0113) 56 18 12

 

Waarom winterbanden?

- Sterk verbeterde grip op de weg onder 7 graden Celsius

- Speciaal rubbermengsel voor soepele banden

- Speciaal profiel om sneeuw, hagel, regen en vuil snel weg te werken

- Goede wegligging bij gladde, besneeuwde wegen

- Kortere remweg, minder kans op ongelukken

- Niet alleen bij sneeuw, ook bij een glad wegdek meer grip op uw veiligheid

 

Gaat u binnenkort naar het buitenland? In een aantal landen is het verplicht om op winterbanden te rijden.

 

Balanceren & Uitlijnen

Voordeelgarage Goes zorgt voor het uitstekend uitlijnen van uw auto en balanceren van uw autobanden. Met een goed uitgelijnde auto rijdt u veiliger, zuiniger en comfortabeler, ook slijten uw banden en auto-onderdelen minder snel. Door autobanden te balanceren, ervaart u minder trilling, heeft u beter contact met de weg, een regelmatige bandenslijtage en hoger rijcomfort.

 

Autobanden repareren

Voordeelgarage Goes kan bijna elke lekke band repareren. En daarbij balanceren wij hem ook meteen. U bent zó weer op weg. Wacht niet te lang met reparatie. Te lang doorrijden kan onherstelbare schade aan de binnenzijde van uw band veroorzaken waardoor reparatie onmogelijk wordt.

 

Bandenspanning

Door te rijden met de juiste bandenspanning voorkomt u onnodige slijtage, rijdt u comfortabeler, zuiniger en veiliger. Uw wegligging en remgedrag zijn beter en de kans op een klapband is kleiner. De experts van Voordeelgarage Goes controleren de spanning in uw autobanden en zorgen dat deze weer optimaal wordt.

 

Autobanden wisselen

Uw autobanden slijten niet gelijkmatig. Door de voorbanden na verloop van tijd te laten verwisselen met de achterbanden wordt de slijtage gelijkmatiger verdeeld en geniet u een betere wegligging.